День народження Володимира Івасюка: 5 найвідоміших пісень видатного композитора

Ivasyuk_Volodymyr

У цей день народився український композитор, поет та новатор української ї поп-музики Володимир Івасюк. Цього року видатному українцеві могло б виповнитися 68 років.

У цей день народився український композитор, поет та новатор української поп-музики Володимир Івасюк. Цього року видатному українцеві могло б виповнитися 68 років.

Його можна назвати одним із «батьків» української естради. За своє коротке життя Івасюк залишив неоцінений спадок – 107 власних пісень, більше півсотні інструментальних творів, музику до кількох спектаклів. Був не лише музикантом, але і талановитим живописцем.

Життя Володимира Івасюка обірвалося у травні 1979-го року. Його знайшли повішеним у Брюховицькому лісі під Львовом.  Радянська влада намагалася видати його смерть за самогубство через творчу кризу. Декілька років тому Генеральна прокуратура України поновила закриту кримінальну справу про смерть Івасюка. Знайшли все більше доказів, що його загибель – справа рук радянських спецслужб. Однак крапки над «і» у справі Героя України досі не розставлені.

У цей день «Дивись.info» пропонує згадати найвідоміші пісні видатного митця

«Червона рута»

«Я піду в далекі гори»

«Водограй»

«Лиш раз цвіте любов» (виконує Софія Ротару)

«Балада про мальви» (виконання і музика Володимира Івасюка, вірш - Богдан Гура)

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: