Детектив в Ужгороді: поліцейський-хабарник намагався втекти від своїх колег (фото, відео)

6bea560d7421440a49bf18b00d5c6703

Старший лейтенант кримінального блоку поліції Ужгорода вимагав та отримав гроші від підозрюваного у хуліганських діях.

Тікаючи на автомобілі від колег із внутрішньої безпеки Національної поліції України, здирник порушив правила дорожнього руху, а потім – пішов на таран.

Про це повідомили в Департаменті внутрішньої безпеки Національної поліції України.

До УВБ поліції Закарпатської області надійшла заява мешканця Ужгорода про те, що працівник місцевої поліції вимагає у нього хабара. За непритягнення його до відповідальності за ч.4 ст.296 (Хуліганство) КК України або за перекваліфікацію статті, оперуповноважений кримінального блоку поліції зажадав від чоловіка 2 тисячі доларів США.

За матеріалами перевірки внутрішньої безпеки обласною прокуратурою було розпочато кримінальне провадження за фактом вимагання неправомірної вигоди.

У домовлений день поліцейський зустрівся із заявником, у своєму автомобілі отримав від нього 55 тисяч гривень, а потім висадив чоловіка на одній з вулиць міста. Аби переконатися, що за ним не стежать, оперативник почав маневрувати, раз за разом порушуючи правила дорожнього руху. Співробітники внутрішньої безпеки перекрили рух втікачеві, щоб його затримати. Однак зупинятись хабарник не збирався, в результаті чого сталося зіткнення з транспортним засобом працівників ВБ.

31-річного старшого лейтенанта поліції піймали на місці події. Хабар знайшли у його машині.

Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, з можливістю внесення застави у розмірі 224 тисяч гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: