Бойовик «ДНР» намагався потрапити до Києва

DV-Pre
Фото ілюстративне

Поліція затримала бойовика, який служив у Донецькому ізоляторі, і намагався перебратися до Києва.

На КПВВ «Новотроїцьке», що на Донеччині, поліція затримала працівника виправної колонії «ДНР».

Як повідомляє Головне управління Національної поліції в Донецькій області, 26-річний місцевий мешканець прямував до Києва до свого батька, однак під час перевірки на контрольному пункті пропуску поліцейські виявили документи, які підтверджують його участь у незаконних збройних формуваннях.

Відомо, що з грудня 2014 по червень 2015 року затриманий був рядовим «внутрішньої служби «ДНР» у Донецькому слідчому ізоляторі №5, що розташований по вулиці Кобозєва.

Читайте також: У зоні АТО загинув військовий

«Чоловік добровільно вступив до лав бойовиків. Отримавши посаду молодшого інспектора з контролю за ув’язненими, форму та зброю, став працювати на бойовиків. Новобранець отримував зарплатню 8 тисяч рублів на місяць, однак через півроку він зрозумів, що цих коштів йому замало, тому покинув місце служби», — йдеться у повідомленні.

За даними поліції, увесь час колишній бойовик перебував на території окупованого Донецька, а нещодавно, посварившись із дружиною, вирішив пожити у батька в Києві.

Читайте також: Стали відомі подробиці нічної ДТП у Львові з п’яним водієм (фото)

«Без будь-яких підозр, взявши із собою трудову книжку та інші документи, у момент перетину КПВВ «Новотроїцьке» чоловік був затриманий поліцейськими спільно з батальйоном «Харків» та співробітниками прикордонної служби», -додали в управлінні поліції.

За вказаним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.260 Кримінального кодексу України (створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їхню діяльності).

Нагадаємо, у лютому загинув один із ватажків так званої ДНР Микола Толстих, відомий на прізвисько Гіві.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: