У Білорусі знову протестують проти «податку на дармоїдство» (фото)

brest_marsh_tunejadcy_2017_10
Фото Маршу у Бресті. Джерело: tut.by

Більш як тисяча протестувальників проти «податку на дармоїдство» пройшли центральними вулицями білоруського Бреста і перекрили рух на головній магістралі міста, пише УНІАН.

Більш як тисяча протестувальників проти «податку на дармоїдство» пройшли центральними вулицями білоруського Бреста і перекрили рух на головній магістралі міста, пише УНІАН.

Протестувальники скандували «Баста!», «Лукашенко, забирайся!», «Не хочемо платити злодіям, паразитам і ментам». «Немає зарплати — є податок, депутата гаманець. Справжній дармоїд — той, хто вигадав декрет».

Частина учасників несанкціонованої акції — близько 150 осіб — погодилися пройти в будівлю місцевої адміністрації на зустріч з мером міста Олександром Рогачуком.

Однак більш як тисяча людей, очолювані місцевими анархістами, вирушили центральними вулицями і ненадовго перекрили рух на головній магістралі міста — проспекті Машерова.

brest_marsh_tunejadcy_2017_13

Автомобілісти підтримували учасників ходи вітальними сигналами.

Читайте також: У Білорусі тривають акції протесту проти рішення Лукашенка

Міліція не втручалася в хід несанкціонованої акції протесту.

Вранці в неділю на трасі Мінськ-Брест співробітниками міліції були затримані опозиційні політики Анатолій Лебедько і Віталій Римашевський, які мали намір взяти участь у мітингу. Співробітники Державтоінспекції і міліціонери під різними приводами наполягали на розглядах і не дозволили Лебедьку йти в Брест навіть пішки, коли той збирався це зробити.

Таким чином, протестну акцію в Бресті очолили анархісти - з чорними транспарантами і прапорами. Кричалку анархістів про «справжнього дармоїда» скандували учасники ходи і перехожі, які спостерігали за акцією.

Акції протесту проти декрету Лукашенка «Про запобігання соціальному утриманству» майже місяць проходять у столиці і містах Білорусі, збираючи дедалі більше учасників.

Нинішня акція в Бресті — третя і найчисленніша. У попередніх протестних пікетах брали участь 100 і 300 осіб.

Читайте також: Письменника Сергія Жадана затримали в Мінську

Декрет Лукашенка «Про запобігання соціальному утриманству», прийнятий у 2015 році, передбачає обов`язкову сплату збору на фінансування держвитрат з громадян, які впродовж півроку не мали офіційного місця роботи.

Сума збору, прозваного в народі «податком на дармоїдство», становить понад 200 доларів.

Строк сплати збору за 2015 року минув 20 лютого. За офіційними даними, «податок на дармоїдство» сплатив лише кожен десятий із 470 тисяч виявлених владою «дармоїдів».

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: