Трамп підписав новий міграційний указ, – ЗМІ

1478617363-4677-donald-tramp

Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп підписав новий виконавчий указ, який запроваджує 90-денну заборону на видачу віз громадянам шести мусульманських країн: Ірану, Лівії, Сирії, Сомалі, Судану та Ємену.

Як повідомляє видання The Washington Post, цей указ також призупиняє програму прийому біженців до США терміном на 120 днів. Відтепер відповідно до нових правил, національна програма передбачає прийом не більше ніж 50 тис. біженців на рік. За часів адміністрації Барака Обами було встановлено, що Сполучені Штати прийматимуть 110 тис. осіб.

Як повідомили у Білому Домі, Трамп підписав новий указ поза зором громадськості без участі преси.
Нова заборона не набуде чинності до 16 березня.
У новому указі було названо шість з семи країн, відносно яких діяв перший виконавчий указ. Із списку країн було вилучено Ірак. Влада Іраку посилить взаємодію із Сполученими Штатами у питаннях додаткових безпекових перевірок, а на громадян цієї країни не розповсюджуватиметься дія нового указу.

У документі також деталізується, які групи людей зможуть подавати заявки, щоб з врахуванням кожного окремого випадку дія цього указу на них не розповсюджувалась. Зокрема, йдеться про тих осіб, яких раніше вже перебували в США з метою «тривалого періоду роботи, навчання або іншої довготермінової діяльності». Також мова йде про тих, хто має істотні бізнес-справи або професійні зобов`язання, хоче відвідати в США родичів або жити з ними.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: