У Львові труїтимуть щурів: що потрібно знати про дератизацію

У Львові розпочали щорічну дератизацію, яка триватиме до 8 квітня. Для цього будуть використовувати препарати, які не мають прямого токсичного впливу на організм людини та інших живих організмів. Це препарати на основі зернової чи тістової приманки або ж у парафінових гранулах, які розкладаються не на відкритих майданчиках, а на закритих для доступу майданчиках.

 

Про це розповів Роман Добуш, директор Обласного комунального підприємства Львівської обласної ради «Профілактична дезінфекція», передає ЛКП «Лев».

«При чому, це майданчики закриті для доступу як людей так і тварин.

Не виключаю, що коти і собаки можуть потрапляти у такі приміщення. Але, як ветеринарний лікар, можу сказати, що кота чи собаку неможливо змусити з’їсти парафінову свічку чи зерно», – розповів Роман Добуш.

Препарати, які використовуються для дератизації у Львові, діють на організм гризунів упродовж 4-5 днів. Раптової дії вони не мають. Препарати ціано- та аміаковмісні, які діють миттєво, заборонені для використання у цій роботі уже понад 10 років.

Матеріали парафінові чи зернові не мають таких властивостей, аби забарвлювати сніг у рожевий колір.

«До 8 квітня включно, тобто на час підготовки міста до весняних свят. Перед початком цієї процедури ми робимо інструктаж для комунальних підприємств міста. Також ми працюємо з приватним сектором, мешканці також можуть до нас звертатися», – підсумував Роман Добуш.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: