У Львові вперше зіграли гру на екологічну тематику (фото)

17097448_1844580282481218_7118282745343199064_o (1)

У неділю, 5 березня, вперше львів’яни зіграли рольову гру на кліматичну тематику «KeepCool», повідомляють організатори ГО «За ЕКОрозвиток»

У неділю, 5 березня, вперше львів’яни зіграли рольову гру на кліматичну тематику «KeepCool», повідомляють організатори ГО «За ЕКОрозвиток»

У заході взяли участь близько 20 осіб різного віку. Наймолодшому учаснику було 7 років. Учасники заходу вiдчули себе у ролях керiвникiв держав, регіонів, представників преси та громадськості, зробити свiй внесок у розвиток екологiчної ситуацiї у свiтi.

«Коли я йшов, я навіть не уявляв, що це буде за гра, яким буде її внутрішній механізм, дія. Але побачив наскільки це складно вирішувати екологічні питання. Це все вирішується консенсусом, причому хтось повинен більше поступитися своїм інтересам, хтось менше, і все дуже психологічно на рівні тих людей, які приймають рішення. Тобто одна людина, яка вирішує фактично долю світу, долю екології. А була би інша людина, більшої екологічної свідомості, вона би додала щось і всі би отримали плюс», - ділиться враженнями учасник гри Дмитро Скіра.

Гравцi дізнались чимало нового про екологію, а також спробували об’єднуватись мiж собою для покращення долі планети.

«Було дуже цікаво. Коли ми почали вже другий раз грати, всі вже ввійшли в кураж, і вже почались справжні перемовини, тому що суть гри якраз говорити, домовлятися. І зважати на те, що клімат – це така річ, яка постійно змінюється. Фактично кожен із учасників виніс для себе те, що кліматичні зміни стосуються кожного, але ми всі можемо на це повпливати», - розповідає керівник ГО «За ЕКОрозвиток»- Діана Попфалуші.

Опісля гри «Keep Cool» учасники обговорили екологічні проблеми у світі, зокрема в Україні та Львові.

Додамо, що «Keep cool» - це популярна настільна гра, розроблена вченими Постдамського Інституту з досліджень кліматичних змін. Її мета сприяти підвищенню розуміння громадянами взаємозв'язків міжнародних відносин та стану клімату у всьому світі.

Гра активно використовується європейськими університетами, школами та громадськими організаціями як засіб для підвищення рівня обізнаності з екологічних та кліматичних проблем.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: