Керівник внутрішньої безпеки ДФС подав у відставку

Юрій Шеремет подав у відставку з посади керівника управління внутрішньої безпеки Державної Фіскальної служби України.

Це сам Шеремет підтвердив «Українській правді».

«Написав заяву зранку. Мене виховували відповідати за свої слова, нехай встановлюють об'єктивну істину», – зазначив він.

Раніше Шеремет анонсував подібний крок у соціальній мережі Facebook.

Зокрема в ніч на 7 березня він написав про побоювання прокуратури і свій зв'язок з відстороненим главою ДФС Романом Насіровим: «Щойно державний обвинувач при розгляді клопотання про обрання запобіжного заходу Р.Насірову наголосив, що одним із ризиків, чому на час слідства він повинен бути під вартою є те, що я знайомий з ним зі школи і якщо він буде на волі зможе зі мною спілкуватись і через мене впливати на працівників ДФС, що унеможливлює об'єктивність слідства», – писав Шеремет.

«Щоб уникнути такого ризику публічно даю слово державному обвинувачу зранку звільнитись з посади керівника внутрішньої безпеки ДФС України. Я виключно за забезпечення об'єктивності та встановлення істини у справі», – писав тоді чиновник.

Як відомо, вночі 7 березня Солом'янський райсуд Києва обрав відстороненому голові ДФС Роману Насірову запобіжний захід у вигляді арешту на 60 діб з альтернативою внесення застави в 100 млн. гривень.

За даними Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, Насіров у 2015-2016 роках, діючи в інтересах нардепа Олександра Онищенка, дав керівникам регіональних і територіальних органів ДФС незаконну вказівку приймати безпідставні рішення про розстрочку податкового боргу ТОВ «Фірма «Хас», ТОВ «Карпатнадраінвест», ТОВ «Надра Геоцентр».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: