На Львівщині виявили 4 вибухонебезпечних предмета

IMG_7159
фото ілюстративне

За минулу добу у Львівській області виявили 4 вибухонебезпечних предмета

Щорічно жителі стикаються з небезпечними предметами – боєприпасами. На Львівщині люди натикаються на снаряди і міни, які несуть в собі велику небезпеку. Причому знайти сьогодні боєприпаси можна практично скрізь: у лісі, полі, на власному городі та на вулицях міст.

Так, 6 березня о 10:24 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що в с. Оброшино Пустомитівського району під час прогулянки в лісі місцеві мешканці виявили предмет ззовні схожий на артилерійський снаряд часів ІІ Світової війни. Небезпечна знахідка була знайдена на відстані 500 м від житлових будинків.

По факту виявлення боєприпасу було повідомлено правоохоронні органи та подано заявку на вилучення та знищення вибухонебезпечного предмету. Цього ж дня о 18:50 боєприпас знищили у спеціально відведеному для цього місці у встановленому порядку.

Цього ж дня об 11:35 надійшло ще одне повідомлення про виявлення вибухонебезпечних предметів в с. Циків Буського району. Боєприпаси, що ззовні були схожі на 2 артилерійських снаряди часів ІІ Світової війни, знайдені місцевими мешканцями під час прогулянки на узбіччі польової дороги на відстані 500 м від житлових будинків.

О 15:50 надійшло ще одне повідомлення, що поблизу с. Женів Золочівського району під час земельних робіт на відстані 1000 м від житлових будинків виявлено предмет ззовні схожий на артилерійський снаряд часів ІІ Світової війни.

По факту виявлення боєприпасів повідомлено правоохоронні органи. Подано заявку на вилучення та знищення вибухонебезпечних предметів.

У зв’язку з цим, ГУ ДСНС України у Львівській області закликає громадян бути вкрай обережними у разі виявлення подібних предметів. Знайшовши боєприпас, ні в якому разі не торкайтеся його та не підпускайте до нього людей. Про знахідку терміново повідомте безпосередньо Службу порятунку «101» або місцеві органи влади.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: