Проплачений мітинг намагався завадити виконавчій службі стягнути борги з «ЛАЗу»

d2b3e3e029cebe13380f8862611ba487dd3e0059

Зараз на рахунку ТзОВ «Львівські автобусні заводи» перебуває понад сотня виконавчих проваджень на загальну суму більше 35 мільйонів.

«На виконанні у Відділі примусового виконання рішень Головного територіального управління юстиції у Львівській області перебуває зведене виконавче провадження відносно боржника ТзОВ «Львівські автобусні заводи», воно налічує 107 виконавчих проваджень на загальну суму більш ніж 35 млн. грн., - повідомляють у Відділі примусового виконання рішень ГТУ юстиції Львівщини. - У тому числі йдеться про 49 виконавчих проваджень на суму більш ніж 2 млн. гривень про стягнення заборгованості по заробітній платі, останнє виконавче провадження приєднано до зведеного 22.12.2016. Вказане виконавче провадження було розпочато у 2010році».

За даними аналітичної платформи YouControl,  за ТзОВ «ЛАЗ» стоїть одіозна фігура Ігоря Чуркіна, який навіть офіційно був одним із засновників ТзОВ.

ввв

А це дати відкриття виконавчих проваджень проти великого боржника.

сссс

«З літа 2015 року з приходом в органи юстиції нової команди на чолі з Ярославом Жукровським почалась активна робота по стягненню боргів з ТзОВ «Львівські автобусні заводи», в процесі якої були і примусові проникнення на територію заводу з залученням величезної кількості правоохоронців, і постійні зустрічі з колективом колишніх працівників-стягувачів ТзОВ «Львівські автобусні заводи» для узгодження дій, а також супротив з боку власників підприємства, якій втілився в незаконному знятті арештів по підробленому рішенню суду, яке паралізувало роботу по зверненню стягнення на майно ТзОВ, результатом якої є численні порушенні кримінальні справи відносно власників Львівських автобусних заводів», - повідомляє виконавча служба.

Останнє, що вигадали власники підприємства, став проплачений мітинг під обласним управлінням юстиції. Вчора, 6 березня, представники київської громадської організації «Антикорупційний рух «Стоп корупція» та близько 30 студентів львівських ВНЗ пікетували Головне територіальне управління юстиції у Львівській області, повідомляє прес-служба відомства.

При цьому, керівник громадської організації «Антикорупційний рух «Стоп корупція» Олег Кіщук відмовився від запрошення взяти участь у засіданні щодо фактів порушення закону, про які заявляли активісти.

Як роз’яснив начальник юстиції у Львівській області Ярослав Жукровський: «У 2016 році з метою погашення заборгованості із заробітної плати колишнім працівникам ТзОВ «Львівські автобусні заводи» відділ примусового виконання рішень описав і реалізував через систему електронних торгів арештованим майном (СЕТАМ) брухт, а офіційно виручену на торгах суму в 1 млн гривень виплачено цим працівникам як частину заборгованої їм заробітної плати».

ччч

Відтак, Львівська юстиція на чолі з Ярославом Жукровським, начальником виконавчої служби Вісьтаком Ігорем та начальником відділу примусового виконання рішень Бойко Олександром вдалося погасити заборгованість по заробітній платі в розмирі близько одного мільйона гривень, та продовжує свою роботу, кінцевим результатом повинно стати повне погашення заборгованості.

«В подальшому для погашення боргів підприємства проведено опис єдиного майна боржника, яке залишилось після численних махінацій власників підприємства, а саме, будівлі ливарного цеху (дільниці 1, 2, 3) загальною площею 3204,1 кв.м, за адресою м. Львів. вул. Стрийська, 45, - повідомляють у виконавчій службі. - Згідно експертного висновку від 12.01.2017 року вартість майна боржника оцінено в розмірі 6 154 251 грн., торги призначенона 27.03.2017 року., таким чином аналізуючи вчорашню акцію, напевно деяким силам не подобається, що Львівська юстиція наполегливо виконую свою роботу, результатом якої буде погашення заробітної плати та платежів перед бюджетом».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: