Росія доводить в Гаазі, що в Україні відбувся «переворот» та «громадянська війна»

c2db5b40dd440691bc4b86fb2e115718

Російська сторона у своєму виступі в Гаазі стверджує, що причиною подій на Сході України стало «повалення влади» та «переворот», що відбувся в Києві.

Про це заявив у своєму виступі в Гаазі директор правового департаменту МЗС РФ Роман Колодкін, що представляє РФ у судовому процесі, передає Європейська правда.

«В лютому 2014 року в Києві відбувся насильницький переворот», - заявив він. У вступі до промови він кілька разів повторив тезу про «кривавий переворот», «насильницький переворот» та «повалення влади» в Україні.

Він також заперечив підставу для Революції Гідності, наголосивши, що всі проблеми були штучно створені політиками. «Реальна проблема була створена опозицією в Україні, яка поставила вибір – або співпраця з Росією, або з ЄС», - вважає Колодкін.

Колодкін також висловив впевненість, що ключовою задачею нової української влади стало позбавлення російської мови статусу офіційної мови. Варто зауважити, що насправді жодна мова не мала такого статусу в Україні, однак деякі, включно з російською, мали статус регіональної в окремих регіонах.

Поза тим, представник РФ запевнив Міжнародний суд ООН, що саме «переворот» став причиною військових дій на Донбасі.

«Все це призвело до громадянської війни на Сході України», - заявив він.

Нагадаємо, вчора в Міжнародному суді ООН в Гаазі розпочалося перше судове засідання у справі «Україна проти Російської Федерації».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: