У Львові накопичилося 1000 тонн сміття

За даними директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Сергія Бабака, у Львові станом на сьогодні переповнено 250 майданчиків. Це приблизно 1000 тонн сміття.

25 машин зупинено з різних причин, а інформації про те, хто дав команду блокування, нема.

«Станом на сьогодні переповнено 250 майданчиків, це близько 1000 тонн сміття. Не вивозимо тому, що нема полігонів, на які можна вивезти. Тобто є маленькі договори, а попередні чомусь заблоковані. Ті перевізники, з якими ми працювали, кажуть, що є проблеми, що зриваються попередні угоди, але причин не вказують. Вони просто відмовляються від укладання договорів, тому ми зараз оперативно пробуємо вирішити питання, шукаємо нові полігони, з якими можна укласти договори. Перевізники над цим працюють і вчора була проведена з ними нарада. Ми проводимо їх майже щодня, але ситуація знову стає надзвичайно складною, у зв’язку з неможливістю вивезення сміття у щоденному режимі.

Є інформація про те, що 2-3 дні тому було зупинено приблизно 25 машин з різних причин. Там розбираються з документами, потім відпускають, але зупинка машин навіть на півдня призводить до того, що вона не встигає повернутися і забрати чергову партію сміття, не вистачає обороту, щоб своєчасно його вивозити.

Наразі пропозиції щодо земельної ділянки, яка б підходила під полігон чи сміттєпереробний комплекс, Львівська міська рада не отримала. Пропозицій щодо старих полігонів, куди б могли вивозити сміття, нема. Наші перевізники самі приватно працюють з полігонами Львівської області, укладають договори на якісь терміни. У такому режимі ми вивозимо сміття.

Хто дав команду цього блокування, я не знаю. Я маю інформацію від перевізника, що вони попередньо домовились з певними полігонами, а за день до того, як мали їхати,  їм подзвонили і сказали, що вони відмовляються від угод і відмовляються приймати сміття. Тому, чи була команда, чи не була – це, мабуть, не мій рівень компетенції. Коли розблокують це все, то щоб очистити Львів від сміття, нам буде потрібно дві доби», - розповів Сергій Бабак.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: