Вчора у Львові виникло п’ять пожеж через самовільне випалювання сухої рослинності

Вчора на території міста виникло 5 пожеж через спалювання сухої трави. Мешканцям вкотре нагадують, що пожежі в екосистемах завдають величезну шкоди ґрунтам, рослинному і тваринному світу, а також шкодять здоров'ю людей і передбачають адміністративну відповідальність у вигляді штрафу.

Про це інформує прес-центр ЛМР.

Зокрема, 6 березня зафіксовано 5 пожеж внаслідок спалювання сухої рослинності  та її залишків:

– о 12.47 год. надійшло повідомлення про пожежу в м. Винники на вул. Галицькій, б/н (Личаківський район) на відкритій території, земельна ділянка належить ДП «Добробут «МКП «Винниківське». Вогнем знищено суху траву та чагарник окремими осередками на площі 100 кв.м.

– о 15.16 год. надійшло повідомлення про пожежу в м. Львові на вул. Вернадського, 4 (Сихівський район) на відкритій території, кому належить земельна ділянка, встановлюється. Вогнем знищено суху траву та чагарник на площі 600 кв.м.

– о 15.53 год. надійшло повідомлення про пожежу в м. Львові на вул. Надійна, б/н (Сихівський район) на відкритій території, кому належить земельна ділянка, встановлюється. Вогнем знищено суху траву та чагарник на площі 100 кв.м.

– о 18.18 год. надійшло повідомлення про пожежу в м. Львові на вул. Білогорща, б/н (Залізничний) на відкритій території, земельна ділянка належить  ЛКП «Левандівка». Вогнем знищено суху траву та чагарник окремими осередками на площі 350 кв.м.

– о 20.17 год. надійшло повідомлення про пожежу в м. Львові на вул. Лукасевича, б/н (Шевченківський район)  на відкритій території, земельна ділянка  ЛКП «Рясне-402». Вогнем знищено суху траву та чагарник на площі 100 кв.м.

Загалом за останній тиждень у Львові таких пожеж налічується уже 33!

«Шкода від спалювання сухої трави дуже небезпечна. До складу такого диму входять пил, окиси азоту, чадний газ, важкі метали і низка канцерогенних сполук. Крім того, з димом у повітря вивільняються діоксини – одні з найбільш отруйних для людини речовин. Тому окрім загрози виникнення значних масштабних пожеж, такі випалювання шкодять здоров’ю людей, особливо тих, хто має серцеві та алергічні захворювання і проблеми з дихальними шляхами», - наголошує начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР Віктор Іваніцький.

Нагадаємо, відповідно до чинного законодавства, за самовільне випалювання рослинності або її залишків передбачена адміністративна відповідальність у вигляді накладення штрафу на громадян від 170 до 340 грн. і на посадових осіб – від 850 до 1190 грн. А за порушення, вчинені у межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду, штрафи зростають удвічі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: