Як на російському телеканалі журі шоу принизило людину з інвалідністю

i75_ArticleImage_123847

У програмі «Хвилина слави», яка виходить на Першому каналі (Росія), член журі Володимир Познер заявив, що участь «людини-ампутанта» , яка танцює, в шоу є небажано – він викликає занадто багато емоцій.

І взагалі, як сказала інший член журі, Рената Литвинова, його нога «занадто явно відсутня», пише Леонід Канфер на detector.media.

https://www.youtube.com/watch?v=Ba3qRJ_MTDk

«Ось прекрасна Рената Литвинова – ікона стилю. Ось прекрасний Познер – ікона самого себе. Литвиновій неприємно дивитися на «людину-ампутанта» (цитата) на танцполі, тому що це не дуже стильно, не дуже естетично. Познеру неприємно, що людина без ноги вийшла боротися за свою «хвилину слави» з явною перевагою - в розрахунку на милосердя. Познер за чистоту жанру, він завжди «над сутичкою», він завжди «незалежний». Тому видовище одноногої людини, яка танцює, йому теж не подобається.

Я чомусь в цей момент подумав про багатьох тисячах інших «ампутантів». Адже вони знають, в якій країні живуть, адже так? Не медицину маю на увазі, не державу. Сусідів, перехожих на вулицях, пасажирів у трамваях. Їм теж, як Литвиновій і Познеру, дуже неприємно бачити цих «ампутантів» навколо себе. Їм треба поступатися місцем. Їх треба пропускати вперед. Часом переводити через дорогу. Ходити до магазину. Допомагати одягнутися або роздягнутися. Їм потрібно просто посміхатися - тобто, робити неприродні для багатьох росіян речі. Я представив всіх цих людей без ніг, без рук ... І далеко не всі знаходять в собі сили не те щоб танцювати ... просто виходити на вулицю. Суспільство виховує в них сором за те, що з ними сталося. Не з їхньої вини. Литвинова виховує сором. Познер виховує сором. І навіть ті деякі, хто намагався плювати на це мовчазне засудження за «ампутацію», хто намагався боротися за себе у своїй країні всупереч усьому, подивившись це «шоу»... Ну просто наллють сто грамів. А потім ще. За що боротися, якщо навіть люди з телевізора - ці одухотворені, навчені ікони стилю і самих себе, можуть на всю країну тебе принизити і присоромити за «ампутацію».

Кілька років тому я знімав фільм про спортивні бальні танці. І у мене там була героїня у віці далеко за шістдесят. Її зморшки і рясний макіяж виглядали не дуже естетично. Але танці врятували їй життя. Вони повернули її до життя. Напередодні у неї померла єдина дочка. І пережити це горе вона змогла тільки завдяки паркету. Вона вийшла заміж за партнера, вони разом відкрили магазин вечірньої моди. Вона завжди світилася на паркеті. І в своїй категорії «гранд-сеньйори» вони незмінно були першими.

А Литвинова і Познер просто бляді. Кінчені цинічні бляді. І я майже напевно впевнений, що вони насправді не думають те, що говорять. Вони знали, що це буде мегашоу. Мегаскандал. Я не вірю в імпровізацію. Вони бачили цей виступ раніше, вони підготувалися. Вся команда шоу - як мінімум, редактор і головний режисер, знали, де буде так звана «точка напруги». Все це прораховується заздалегідь. І планується. Ви ж знаєте всі ці роблені реакція - відкриті роти, підкинуті брови, ці «офігіти», так? Все це продукт режисури. І це теж - продукт режисури. Вже краще б вони ахали, охали і пукали від захвату.

А для пересічних глядачів все виглядає так, ніби ось щира емоція. Я вітаю в черговий раз російський Перший канал. Шоу вдалося. Тепер в Росії все про це говорять. Після запису всі розійшлися задоволені самі собою. Кожен виконав свою роль, щоб шоу подивилися. «Людину-ампутанта» просто розтерли об паркет. І мені потім хтось буде впарювати, що якби не Путін, то Ернст і весь канал робив би зовсім інший контент ... Путін - всі ви, всі, хто причетний до цієї гидоти. Всі, кому за це не соромно», – написав Леонід Канфер.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: