Не чіпайте прапор ЄС! – заява учасників АТО і Революції Гідності

Учасники АТО і Євромайдану зробили заяву з приводу учорашньої акції активістів громадської організації «Сокіл», які перед будівлею ЛОДА замінили прапор ЄС червоно-чорним.

«У 2013 році нас всіх об’єднав Майдан. Всі ми, як одна велика родина, відстоювали гідність нашої держави: нашу незалежність, наше право обирати. Студенти, які першими постраждали від рук тирана Януковича, вийшли підтримати європейське майбутнє. Всі, як один, мали на меті відстояти наше право розвиватися, як всі країни цивілізованого світу. Поруч з синьо-жовтим стягом завжди був прапор Євросоюзу – як символ єдиного прагнення до Європи. Під цими прапорами пролилась кров. Саме за це увійшли у вічність, в історію України наші Герої Небесної Сотні. Зараз ми за кілька кроків від того, щоб стати частиною Європейської спільноти. Цього тижня будуть розглядати питання безвізового режиму, і саме цього тижня певні «активісти» вирішили вчинити демарш проти своєї держави. Вчора біля обласної адміністрації певні особи зняли прапор Європейського союзу. Очевидно, що такі дії – злочин проти власної країни, зрада державницьким інтересам та зневага до бажання свого народу! Ми засуджуємо такі дії та вимагаємо не створювати провокацій , які шкодять нашій державі!» – йдеться у заяві.

Документ підписали: Стародуб Микола, учасник АТО, Маслянко Тарас, учасник АТО, Правосудов Володимир, учасник АТО, Правосудов Володимир, сотник 19-ої сотні, Солонинко Ігор, сотник 5-ої сотні, Круц Іван, сотник 29-ої сотні, Пастернак Мирон, постраждалий, Садовський Степан, важко поранений на Майдані, Івануса Іван, майданівець, учасник АТО, Білик Валерій, сотник 31-ої сотні Майдану, Чабан Ігор, важко поранений на Майдані.

Читайте також: Гучна провокація: над Львівською облрадою замінили стяги

Нагадаємо, активісти громадської організації «Сокіл», близької до ВО «Свобода» вивісили червоно-чорний прапор на флагштоку біля входу у ЛОДА та ЛОР, при цьому забравши прапор ЄС, який висів там перед тим.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: