Фірма спійманого на хабарі чиновника реконструюватиме Народний дім на Самбірщині

Стрілковицька сільська рада, що в Самбірському районі, уклала договір на реконструкцію будівлі Народного дому з ПП БТФ «Чертур» вартістю 287,6 тис. грн.

Про це повідомляється на сайті публічних закупівель Prozorro, пишуть «Наші гроші. Львів».

Підрядник зобов’язався розпочати роботи 1 березня та завершити – до кінця 2017 року.

Водночас відомо, що 7 грудня 2016 року Стрілковицька сільрада уже замовляла ПП БТФ «Чертур» роботи з реконструкції Народного дому за 278,5 тис. грн. Договір діяв протягом майже чотирьох тижнів – до 31 грудня 2016 року.

Згідно з кошторисами на будівельні роботи, які Стрілковицька сільрада надала «НГ. Львів» у відповідь на інформаційний запит, перелік робіт по двох договорах не дублюється.

Раніше на сайті Самбірської РДА повідомляли, що Самбірський район у 2015 році виграв фінансування 18 проектів в обласному конкурсі місцевого розвитку, серед яких – капітальний ремонт приміщення Народного дому у селі Стрілковичі. Повна проектна вартість становила 203,6 тис. грн. 73,9 тис. грн мали заплатити з обласного бюджету, решту коштів, 129,6 тис. грн, покладали на місцевий бюджет, громаду та донорів.

ПП Будівельна торгова фірма «Чертур» зі «статутником» нуль гривень належить Вірі Чернянській – дружині колишнього голови Турківської РДА, тричі депутата Турківської райради Василя Чернянського, члена Партії регіонів. До 2010 року саме він володів та керував фірмою.

1 квітня 2011 року Чернянського затримали під час отримання $25 тис. хабара. Неправомірну вигоду посадовець намагався отримати від підприємця за вирішення земельного питання. До речі, передача грошей відбулась у приміщенні ПП БТФ «Чертур».

У лютому 2012 року Залізничний райсуд Львова присудив Чернянському три роки позбавлення волі та два роки позбавлення права обіймати посади без конфіскації майна, а у червні – апеляційний суд Львівської області позбавив підсудного 7 рангу державного службовця.

За даними аналітичної платформи Youcontrol, з початку року ПП БТФ «Чертур» отримало держпідрядів на 393,6 тис. грн, а протягом 2016 року – на 2,12 млн грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: