У Буському районі вимагають покарати перевізників, які скинули у лісі львівське сміття

Покарати перевізників, які скинули львівське сміття у лісах Буського району, вимагає депутат Львівської облради, голова депутатської фракції партії УКРОП Петро Жукровський.

Покарати перевізників, які скинули львівське сміття у лісах Буського району, вимагає депутат Львівської облради, голова  депутатської фракції партії УКРОП Петро Жукровський.

Відповідне звернення було передане голові Львівської ОДА та начальникові Головного управління Національної поліції у Львівській області у зв’язку з фактом, який восьмого березня виявила громада Буського району.

Того дня на території Соколівської сільської ради, неподалік села Ожидів, за допомогою громади депутат місцевої ради виявила кілька тонн сміття, яке невідома вантажівка скинула неподалік від лісу. Про те, що воно зі Львова, свідчать численні чеки з львівських супермаркетів.

«Це вже не перший випадок, зафіксований громадою Буського району, коли вантажівки завозять львівське сміття та скидають його у лісі. Не завжди такі випадки вдається зафіксувати, адже фури приїжджають переважно уночі, висипають вантаж і втікають. Того ж разу фуру, яка поверталася з місця, де вивантажила сміття, побачили близько 8 години ранку. Вантажівка затрималася довше, бо переповнена сміттям застрягла, і водієві довелося шукати трактор, який би її витягнув», – розповів голова екологічної комісії районної ради Ігор Мураль.

На місце, де викинули сміття, негайно виїхала районна робоча група. Працівники Національної поліції на місці зафіксували деталі здійснення правопорушення. Ігор Мураль повідомив, що скликав засідання екологічної комісії райради на понеділок і сподівається, що до цього часу стануть відомими результати роботи експертів. Громада району має намір скерувати до Львівської міської ради запити на відшкодування екологічних збитків, заподіяних Соколівській громаді.

Нагадаємо, це не перший випадок, коли несанкціоновано скинули сміття. Один з останніх випадків стався у Тернополі. Поліція виявила дві вантажівки із львівським сміттям і змусила водіїв виїхати за межі області.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: