Вугільні шахти у Львівській області працюють у штатному режимі, – Міненерговугілля

Вугільні шахти у Львівській області, крім шахти «Степова» держпідприємства «Львіввугілля», на якій 2 березня сталася аварія, працюють у штатному режимі і продовжують відвантажувати вугілля.

Про це пише УНІАН.

«Всі шахти ДП «Львіввугілля», крім шахти «Степова», працюють у штатному режимі і продовжують відвантажувати вугілля. На «Степовій» роботи припинені і комісія продовжує вивчати ситуацію», - повідомили в міністерстві.
Нагадаємо, що 2 березня 2017 року на шахті №10 «Степова» держпідприємства «Львіввугілля» стався вибух і обвал гірської породи. Загинуло 8 гірників і постраждали більш як 20 людей. За попередніми даними, вибух на шахті стався в результаті загоряння повітряно-метанової суміші.

Для розслідування причин вибуху на шахті Кабінет міністрів створив урядову комісію на чолі з віце-прем`єром Геннадієм Зубком, а також ще одну комісію на чолі з віце-прем`єром Володимиром Кістіоном - для оцінки ситуації на всіх українських шахтах.
За словами Зубка, комісія, яка працюватиме протягом місяця, має визначити причини трагедії, а також виробити рішення для недопущення подібних аварій на шахтах у майбутньому.
7 березня Міненерговугілля доручив керівникам вугледобувних підприємств, що входять до сфери впливу міністерства, встановити режим посиленого контролю за безпекою проведення гірничих робіт.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: