Понад 30 людей опинились у лікарні в результаті заворушень у Батумі (фото, відео)

batumi2

Сили спеціального призначення Грузії звільнили територію біля будівлі управління поліції Батумі від протестувальників.

За даними влади, в ході заворушень постраждали декілька десятків людей, передає ВВС.

Під час операції з розгону натовпу поліція затримала близько 40 осіб.

Міністр внутрішніх справ Грузії Георгій Мгебрішвілі уточнив, що всі вони затримані в адміністративному порядку, однак проводиться кримінальне розслідування і частина осіб потрапить під кримінальну відповідальність.

«Усі особи, які брали участь і були організаторами цього вандального акту, будуть покарані з усією суворістю закону», – заявив міністр. На його думку, поліція застосувала адекватну і пропорційну силу.

Як повідомляють очевидці, до ранку біля будівлі управління поліції не залишилося протестувальників, муніципальні служби розчищають прилеглі вулиці від сміття, прибирають пошкоджені в ході заворушень автомобілі.

Фото: NETGAZETI.GE

Фото: NETGAZETI.GE

Міністр охорони здоров’я і соціального захисту Аджарської автономної республіки Заала Микеладзе підтвердив, що 33 людини були привезені в клініки, з них 15 були співробітниками правоохоронних органів.

Нагадаємо, після масових заворушень у Батумі, коли сотні людей трощили поліцейські будівлі та автомобілі, міністр внутрішніх справ Грузії Георгій Мгебрішвілі дав наказ випустити на волю шістьох осіб, затримання яких раніше стало однією з причин погромів. Щоправда, їх притягнуть до адмінвідповідальності.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: