Садовий пропонує евакуювати населення з окупованого Донбасу

52904

Мер Львова та лідер партії «Самопоміч» Андрій Садовий вважає, що Україна повинна організувати евакуацію з окупованих територій Донбасу тих, хто не бажає жити під владою терористичних організацій «ДНР» і «ЛНР».

Мер Львова та лідер партії «Самопоміч» Андрій Садовий вважає, що Україна повинна організувати евакуацію з окупованих територій Донбасу тих, хто не бажає жити під владою терористичних організацій «ДНР» і «ЛНР».

Про це він заявив на з'їзді партії цієї неділі, повідомляє LB.ua.

«Правда така, що Україна повинна зробити все можливе, щоб організувати евакуацію з окупованих територій всіх, хто не бажає жити під окупацією, і організувати евакуйованим гідні умови життя. І тоді у нас не буде докорів сумління від того, що блокадою ми створюємо незручності нашим людям по той бік лінії фронту», - заявив він.

На окупованих територіях Донецької та Луганської областей проживає близько 4 мільйонів осіб.

На з'їзді партія висунула кілька вимог до влади. По-перше, «Самопоміч» закликає прийняти закон про тимчасово окуповані території України, який би гарантував припинення торгівлі з ними. Також партія закликає розвивати фінансову спроможність місцевих громад. Третя вимога - боротьба з політичною корупцією, шляхом прийняття нового виборчого законодавства з відкритими списками, створення антикорупційних судів та встановлення вимоги до чиновників і суддів пояснити походження свого майна.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: