У Батумі спецназ розігнав учасників стихійної акції протесту

1489276824-6739

У Батумі о 6 годині ранку почалася поліцейська операція на вулиці Чавчавадзе, де під час акції протесту проти призначення нового начальника патрульної поліції Малхаза Батіашвілі, відбулися вуличні заворушення.

Про це пише ІА Новини-Грузія, передає УП.

«Кілька сотень поліцейських витіснили залишки мітингувальників з території, прилеглої до будівлі міської поліції, використовуючи гумові кулі. Всіх, хто чинить опір, затримують. За останніми даними, затримано як мінімум 10 осіб», - йдеться в повідомленні.

 

Рішення почати поліцейську операцію було прийнято на засіданні спеціально створеного штабу силових структур під керівництвом глави МВС Грузії Георгія Мгебрішвілі, який терміново прибув в Батумі.

Як повідомлялося, акція протесту почалася після того, як співробітник патрульної поліції Кахабер Бухрадзе зупинив машину за порушення правил дорожнього руху, і, як стверджують очевидці, образив водія. Водія підтримали місцеві жителі, після чого почалася бійка. Учасники акції заявили, що після призначення нового начальника патрульної поліції Малхаза Батіашвілі поліція стала необгрунтовано виписувати великі штрафи за порушення правил дорожнього руху.

Всього в акції взяли участь до тисячі осіб. За вчинення опору поліції затримали шість осіб, поліція застосувала сльозогінний газ. Раніше після переговорів представників опозиції, депутатів Верховної Ради Аджарії і поліції було досягнуто згоди про звільнення заарештованих в тому випадку, якщо учасники протесту розійдуться.

Але учасники акції відмовилися йти. Глава Верховної Ради Аджарії Зураб Патарадзе перервав візит до Туреччини і в терміновому порядку повертається в Батумі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: