Акти вандалізму на Львівщині – сплановані провокації, – Синютка

Акти вандалізму, які трапилися впродовж вихідних у Підкамені, Гуті Пеняцькій та Львові, покликані зіпсувати дружні стосунки між українським та польським народами.

На цьому наголосив сьогодні, 13 березня, голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка під час зустрічі з Генеральним Консулом Республіки Польща у Львові Вєславом Мазуром, передає прес-центр ЛОДА.

«Ми засуджуємо ці акти вандалізму і правоохоронні органи мають зробити все можливе для їх розслідування, - говорить очільник області. - На превеликий жаль, сьогодні можна говорити не тільки про ці акти вандалізму, а й про сплановані дії спецслужб агресора, спрямовані на ще більше розхитування ситуації».

Звертаючись до Вєслава Мазура, Олег Синютка підкреслив: «Ми дуже чітко стоїмо за те, що українці і поляки мають не просто жити дружно і разом, а ще маємо допомагати один одному і не піддаватися на такі провокації. Навпаки – хочемо демонструвати приклад того, що наші народи живуть і будуть жити дружно і разом». Генеральний Консул Республіки Польща у Львові підтримав позицію української сторони. Крім того, голова Львівської ОДА повідомив, що правоохоронці додатково посилили охорону місць поховання поляків на Личаківському цвинтарі і тих місць, які є найбільш знаковими.

Варто зазначити, що з цього приводу у неділю, 12 березня, Міністр закордонних справ України Павло Клімкін засудив акти вандалізму польських пам’яток у Львові та на Львівщині: «Засуджую чергові акти вандалізму на Львівщині щодо польських пам’ятників. Відомий почерк третьої сторони, якій ми спільно даємо рішучу відсіч», - акцентував міністр.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: