У Львові судитимуть бухгалтера, який вкрав 612 тисяч для погашення кредиту

У Львові судитимуть головного бухгалтера навчального центру.

Працівники управління захисту економіки у Львівській області, за процесуального керівництва Львівської місцевої  прокуратури №2, скерували до суду обвинувальний акт щодо головного бухгалтера навчально–реабілітаційного центру, який організував схему привласнення бюджетних коштів.

Як встановили правоохоронці, протягом квітня - жовтня 2016 року бухгалтер щомісячно окремими платіжними відомостями здійснював перерахунок коштів, призначених для оплати праці працівникам установи, на свою особисту банківську картку.  Отримані таким чином кошти він використав для власних потреб, зокрема на погашення раніше отриманого ним кредиту.

Проведеною ревізією встановлено привласнення головним бухгалтером навчально–реабілітаційного центру бюджетних коштів установи на загальну суму 612 тисяч гривень.

Посадовцю було повідомлено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч.3,4 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим у великих розмірах) та ч.1 ст.209 (легалізація (відмивання) доходів, отриманих злочинним шляхом) КК України, а обвинувальний акт скеровано на розгляд суду.

Зловмиснику загрожує покарання - позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: