Чиновник-хабарник спробує поновитися на роботі через суд

08-06-15_molotok

Завтра звільнений колишній заступник директора ДП «Західукрекологія» НАК «Надра України» Ігор Михайловський спробує поновитися на посаді через суд.

Про це стало відомо із розкладу судових засідань Галицького районного суду Львова.

Завтра, о 12 годині, суддя Олег Юрків розгляне справу Ігоря Михайловського про поновлення на роботі та виплату зарплати за час вимушеного прогулу.

Нагадаємо, йдеться про заступника директора ДП «Західукрекологія» Ігоря Михайловського, якого затримали під час отримання ним хабара у півтора мільйона гривень від ПП «Новоком». Загалом йшлося про сприянні в отриманні дозволу на користування надрами на Південно-Сулятинській площі, яка знаходиться на території Львівської та Івано-Франківської областей. Однак з досі незрозумілих причин посадовець змінив свою думку і запросив суму значно більшу – 2-3 мільйони.

А вже 13 липня минулого року правоохоронці Ігоря Михайловського затримали. Посадовцю-хабарнику інкримінували ч. 4 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою в особливо великому розмірі), яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю  на строк до трьох років з конфіскацією майна.

7 жовтня стало відомо, що Михайловський пішов на угоду  з прокуратурою про визнання винуватості. Як наслідок, справу перекваліфікували і до підсудного вже застосували значно м’якшу статтю ч.2 ст. 369-2 КК України (Зловживання впливом. Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, або пропозиція чи обіцянка здійснити вплив за надання такої вигоди – караються штрафом від семисот п’ятдесяти до однієї тисячі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк від двох до п’яти років).

Зрештою Ігор Михайловський сплатив штраф у 25 тисяч гривень. А завтра він у суді спробує довести свою цілковиту невинуватість – з поновленням на роботі і виплатою коштів, які йому держава «заборгувала» за час, коли він змушений був залишатися безробітним.

Розглядатиме справу суддя Олег Юрків, які раніше випустив Михайловського з СІЗО під заставу у 132 тисячі гривень, хоча прокурор просив 3 мільйони.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: