Ситуація в зоні АТО загострюється

7d46f4ea116a1308dac187bffd43028d

Ситуація в районі проведення АТО погіршилась, російсько-терористичні війська збільшили кількість обстрілів позицій Збройних Сил України, зокрема з використанням важкого озброєння.

За добу окупанти здійснили 97 обстрілів, загинув один український захисник, четверо поранені і ще четверо травмовані. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

Так, на  Маріупольському напрямку зі 122-мм артсистем обстріляні опорні пункти ЗСУ в районі Павлополя. По укріпленнях біля Широкиного, Гнутового, Водяного та Чермалика ворог вів вогонь зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів та гранатометів. Під Мар’їнкою бив 82-мм міномет.

На Донецькому напрямку не припинялись обстріли позицій сил АТО  біля Опитного, Авдіївки, Зайцевого, Новгородського та Світлодарська з кулеметів великого калібру, гранатометів та мінометів калібру 82-мм. Біля Авдіївки та шахти Бутівка окрім того ще й бив танк та 120-мм міномети. В районі Верхньоторецького та тієї ж шахти Бутівки до обстрілів долучили міномети 120-калібру. Піски потрапили під вогонь гранатометів та кулеметів, а Камянка 82-мм мінометів. Складною була обстановка під Луганським, де вівся вогонь з гранатометів і мінометів, а згодом ще й з 152-мм артустановок.

На Луганщині російські окупанти обстрілювали позиції сил АТО біля Кримського та Попасної з гранатометів різних систем, а згодом долучили міномети калібру 82- та 120-мм. З автоматичних гранатометів ворог гатив в районі Трьохізбенки, поблизу Новоолександрівки – зі стрілецької зброї та СПГ, а Станиці Луганської - зі стрілецької зброї.

У штабі АТО повідомили, що підрозділи ЗСУ відкривали вогонь у відповідь для зниження вогневої активності ворога.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: