З «Укрзалізниці» не стягнуть півтора мільярда гривень на користь «Сбербанку»

0c463b865bbffeea73cdb1d94cf34db8

Прокуратури міста Києва не допустила безпідставного стягнення з Публічного акціонерного товариства «Укрзалізниця» майже 1,5 млрд грн на користь ПАТ «Сбербанк».

Про це повідомили у ГПУ.

Зазначена фінустанова, яка є 100% дочірнім банком російського ПАТ Сбербанк, звернулася до Господарського суду міста Києва з позовом про стягнення вказаних коштів з ПАТ «Укрзалізниця» у якості заборгованості за кредитним договором, укладеним між банком та Державним підприємством «Донецька залізниця» ще у 2011 році.

Однак, у зв’язку з перебуванням ДП «Донецька залізниця» у стані припинення, банк вирішив безпідставно стягнути заборгованість з ПАТ «Укрзалізниця».

З метою захисту інтересів держави та попередження незаконного стягнення значної суми коштів з підприємства, єдиним акціонером якого є держава в особі Кабінету Міністрів України, прокуратурою міста Києва здійснено вступ у розгляд вказаної справи.

За результатом судового розгляду Господарський суд міста Києва погодився з доводами столичної прокуратури та відмовив банку у задоволенні позовних вимог.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: