Депутати від коаліції ініціюватимуть відставку Сироїд, – Тетерук

f_17191217681429873922_650x410_1_650x410

Народні депутати від коаліції ініціюватимуть відставку Оксани Сироїд з посади заступника голови Верховної Ради України. Про це повідомив на брифінгу перший заступник голови фракції «Народний фронт» Андрій Тетерук.

Народні депутати від коаліції ініціюватимуть відставку Оксани Сироїд з посади заступника голови Верховної Ради України. Про це повідомив на брифінгу перший заступник голови фракції «Народний фронт» Андрій Тетерук, передає УНІАН.

За його словами, «Сироїд злякалася тієї правди, яка буде лунати від безпосередніх учасників подій, які захищали правопорядок в зоні проведення АТО. Вона злякалась того, що ті деструктивні дії депутатів від «Самопомочі», позафракційних стануть відомі суспільству».

«Тому, лякаючись цієї правди, керуючись надуманими причинами, закрила засідання і втекла. Поведінка є ганебна, і в парламенті ми будемо розглядати питання щодо позбавлення її цієї посади, ми будемо висловлювати їй недовіру, і вона піде геть з цієї посади», - наголосив Тетерук.

Нагадаємо, сьогодні, 15 березня, Сироїд закрила засідання парламенту після того, як до сесійної зали ВР депутати завели поліцейських, за участю яких напередодні ввечері на Донеччині стався інцидент з народним депутатом Володимиром Парасюком та іншими учасниками торгової блокади ОРДЛО.

Сироїд пояснила, що коли вона вела пленарне засідання ВР і побачила, що з дверей ложі уряду до зали заходять люди у «мілітарній формі» і йдуть до трибуни, то сприйняла це як «захоплення зали парламентських засідань і парламентської трибуни». «І я вимушена була закрити пленарне засідання сьогодні», - констатувала заступник голови парламенту.

Ввечері 14 березня на блокпосту в Слов`янську при перевірці документів стався конфлікт між правоохоронцями та Парасюком і прихильниками блокади, які рухалися колоною у складі 13 автомобілів. В результаті конфлікту семеро поліцейських отримали тілесні ушкодження. Відкрито кримінальне провадження ч.2 ст. 345 Кримінального кодексу України (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу). Пізніше того ж дня під Краматорськом поліцейські зі стріляниною в повітря затримали автоколону з громадянами, які перед цим прорвалися крізь блокпост у Слов’янську.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: