Омелян розповів, що гальмує «відкрите небо» з Європою

IMG_3012

Україна стала заручницею застарілої суперечки між Великою Британією та Іспанією щодо Гібралтару, що не дає ратифікувати угоду про «відкрите небо».

Про це сказав міністр інфраструктури України Володимир Омелян, повідомляє Укрінформ.

«Щодо "відкритого неба у нас, на жаль, проблема продовжується. Вона пов'язана з банальною річчю: є кількасотрічна суперечка між Великою Британією та Іспанією про Гібралтар, а страждає від цього Україна»,- зазначив Омелян.

За словами міністра, він наприкінці минулого року спеціально відвідав Лондон і Мадрид для того, щоб переговорити з профільними міністерствами обох країн, переконати їх.

«Можливо, нам вдасться вирішити це питання цього року, але тут все в руках двох держав та Єврокомісії. Ми можемо тільки тиснути, нагадувати. Але я дуже сподіваюсь, що оскільки це питання вже стало не технічним, а політичним, це стимулюватиме єврочиновників нарешті схвалити правильне рішення для бізнесу, для людей», - підкреслив він.

Як зазначив Омелян, позитивним сигналом в цьому плані став прихід на український ринок авіаперевезень Ryanair, розширення присутності «Люфтганзи» та інших європейських авіакомпаній.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: