В Україні на 10 працюючих припадає 9 пенсіонерів

В Україні на сьогодні 10 працюючих утримують 9 пенсіонерів, повідомила на прес-конференції директор департаменту пенсійного забезпечення Пенсійного фонду України Ірина Ковпашко.

В Україні на сьогодні 10 працюючих утримують 9 пенсіонерів, повідомила на прес-конференції директор департаменту пенсійного забезпечення Пенсійного фонду України Ірина Ковпашко, передає УНІАН.

«Сьогодні у нас 10 працюючих утримують 9 пенсіонерів, якщо вважати не тільки найманих працівників, а й самозайнятих осіб та фізосіб-підприємців», - сказала вона.
Ковпашко зазначила, що роботодавці намагаються сплачувати єдиний соціальний внесок (ЄСВ) з мінімальної заробітної плати - 704 грн, при цьому фонд має забезпечити виплату пенсій мінімально при повному стажі на рівні 1247 грн.
”Так чи інакше, є розрив між тими сумами, що надходять у вигляді доходів, і тим, що Пенсійний фонд виплачує», - зазначила вона.

При цьому Ковпашко наголосила, що якби в 2016 році зберігся такий самий рівень витрат, який був, а ставка ЄСВ не була б знижена в 2 рази, то Пенсійний фонд повністю позбувся дефіциту і був би профіцитним.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: