Львівська обласна рада засудила силовий розгін учасників блокади

145926840956faab3914ac4

Львівська обласна рада під час позачергової сесії прийняла звернення щодо ситуації, яка склалася навколо блокування тимчасово окупованих територій.

«Львівська обласна рада вважає неприпустимим застосування сили щодо учасників блокади торгівлі з окупантами. Рішення піти зі зброєю проти українців вважаємо недалекоглядним і цинічним», – йдеться у зверненні.

Депутати також вказують, що рішення РНБОУ дає шанс на цивілізоване обмеження торгівлі з окупантом та врегулювання ситуації. Депутати вимагають провести розслідування, встановити і покарати осіб, які дали та виконували наказ розігнати блокаду силовим методом. Розробити комплекс законодавчих заходів, зокрема закон про тимчасово окуповані території. Прийняти постанову Верховної Ради про створення тимчасової слідчої комісії з питань перевірки постачання товарів, робіт і послуг на тимчасово окуповані території. Прийняти комплекс законодавчих та нормативних актів щодо припинення економічних відносин з тимчасом окупованими територіям, а також встановлення заборон на торгівлю товарами російського виробництва аж до повного розриву торгово-економічних відносин з Російською Федерацією. Не узаконювати та скасувати вже прийняті необґрунтовані обмеження для в’їзду волонтерів у зону АТО, напрацювати комплекс заходів щодо створення умов для переходу під контроль держави підприємств фінансових установ, які мають стратегічне значення для економіки України, а сьогодні перебувають у власності агресора.

Водночас, під час сесії ЛОР під стінами обласної ради відбувся мітинг прихильників блокади. З ініціативи партії «УКРОП» під стінами Львівської обласної ради відбувся мітинг у зв’язку зі застосуванням владою сили до добровольців, які блокують ОРДЛО, т.зв. ДНР/ЛНР, - йдеться на Фейсбук-сторінці партії.

На ньому активісти УКРОПу висловили підтримку рішень РНБО про запровадження транспортної блокади ОРДЛО і наголосили на тому, що ці рішення мали би бути ухвалені набагато раніше. Тепер же головне, на думку мітингувальників, встановити жорсткий громадський контроль над тим, як силовики виконуватимуть ці рішення.

У той же час у сесійній залі Львівської обласної ради учасники АТО, заявили, що підтримують рішення РНБО. Вони наголосили, що закликають певні політичні сили не  робити рейтинги на крові.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: