Сучасні політики мають вивчити уроки Української революції 1917-1921 років, – В’ятрович

Директор Українського інституту національної пам`яті Володимир В’ятрович вважає, що сучасні політики мають вивчити уроки Української революції 1917-1921 років.

Директор Українського інституту національної пам`яті Володимир В’ятрович вважає, що сучасні політики мають вивчити уроки Української революції 1917-1921 років, передає УНІАН

Про це він сказав сьогодні під час урочистого засідання Верховної Ради з нагоди 100-річчя Української революції 1917-1921 років.
«Уроки Української революції 1917-1921 років повинні уважно вивчити, в першу чергу, сучасні українські політики», - заявив В’ятрович.
Він зазначив, що одним із найважливіших з-поміж цих уроків є той, що в Україні кожен політик може мати друзів, союзників, конкурентів, суперників, опонентів, але «вороги, з якими треба боротися справді безкомпромісно, - за межами України, у Росії, яка веде війну проти всіх нас».
«Конкуренти, суперники, опоненти можуть бачити Україну іншою у майбутньому. Але вороги її просто не бачать у майбутньому», - сказав В’ятрович і наголосив, що метою ворогів є знищення держави.
Він зауважив, що учасники Української революції 1917-1921 років зрозуміли цей урок надто пізно, тому «залишили країну на поталу ворогу, тому дописували свої дуже цікаві і повчальні мемуари у кав`ярнях Відня, Парижа чи Берліна».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: