На Одещині цілодобово стережуть звалище від львівського сміття (відео)

picturepicture_82739452177447_55305

Жителі села Молога Білгород-Дністровського району Одеської області вже другий тиждень чергують біля місцевого звалища, охороняючи його від львівського сміття.

Про це повідомляє  Думская.

Саме там на початку березня вивантажили сміття прямо з документами, що підтверджують його львівське походження.

За словами жителів села, коли водії їхали, вони підпалили частину сміття. Однак, дослідивши лише одну купу відходів, журналісти дійсно виявили паперу і предмети із західної столиці - конверти з адресою Львівської області, брошури з місцевої районної соціальної служби та інше.

Звалище в селі побудували три роки тому — спеціально вибрали віддалене місце, вирили котлован. Невеликому населеному пункту її вистачило б ще на двадцять років, тому «непроханим гостям» тут не раді.

«Тут діти гуляють, поруч футбольне поле. Тільки вітер зміниться, і відразу сюди сморід йде, бруд, пакети летять», — каже місцева мешканка Олена.

При цьому голова сільради Ганна Гаврилюк розповіла, що ніяких документів про вивезення додаткового сміття з їх селом ніхто не підписував. Про те, що привезли відходи, чиновниця дізналася від односельців.

Щоб запобігти повторним скиди відходів, люди чергують на звалищі навіть вночі.

«Охороняємо звалище, чергуємо вночі. Звалище призначена для наших жителів, на сільську звалище не має право ніхто привозити сміття. Без домовленості, без договору», - каже Анна Гаврилюк.

Як розповів депутат Білгород-Дністровської районної ради Ігор Кожухар, за договором, львівське сміття повинні були вивантажити в селі Софіївка. Там планували прийняти більше двадцяти вантажівок. Після того, як місцеві жителі збунтувалися, відходи не привезли. Швидше за все, через це сміття розкидали в ближніх селах.

«Решта фури, які не довезли, відправили до нас, виходить. Яким чином, поки що не знаємо. З'ясовуємо. Для нас найголовніше, щоб вони більше до нас не їхали», - каже депутат.

Читайте також: На Львівщині пропонують встановити камери, щоб «ловити» вантажівки зі сміттям

Тим часом у мерії Львова підтвердили, що вантажівки дійсно поїхали в Одеську область, але, мовляв, сміття везли тільки на ті полігони, з якими був договір.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: