Більшість безробітних на Львівщині – жінки

images (1)

Торік до Львівської обласної служби зайнятості за допомогою у працевлаштуванні частіше зверталися жінки.

Про це повідомили Відділ організаційно-інформаційної роботи та архівної справи Львівського обласного центру зайнятості.

Якщо загалом у 2016 році соціальні послуги у базових ЦЗ отримували 63 тис. безробітних, то з них 35,6 тис. або 56,5% становили жінки.

За причинами незайнятості як серед жінок, так і серед чоловіків, найбільшою є частка звільнених за власним бажанням або за згодою сторін, вивільнених з економічних причин, не працевлаштованих після закінчення загальноосвітніх і вищих навчальних закладів.

На початку 2017 року кількість жінок серед безробітних дещо зменшилася і становила 54,1%, а це – 9,4 тис. осіб. З них найчисельнішою є група віком 25-34 роки – 31,8% або 3 тис. осіб.

За даними моніторингу, жінки на ринку праці займають більш активну позицію. Приміром, серед 19,8 тис. безробітних, що були працевлаштовані за сприяння служби зайнятості, 11,1 тис. становлять особи слабкої статі (56,2%). Більшість з них (26,3%) отримали роботу у сфері торгівлі та ремонту, 20,3% пішли працювати на підприємства переробної промисловості, 7,7% – в організації харчової галузі, 7,2% – зайнялися професійною, науковою та технічною діяльністю. Водночас тимчасові роботи частіше погоджувалися виконувати особи сильної статі. Упродовж 2016 до громадських та інших робіт тимчасового характеру залучено 4,0 тис. безробітних чоловіків і 3,6 тис. жінок.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: