Україна посіла 132 місце у світовому рейтингу щастя, опинившись між Ганою і Угандою

Україна посіла 132 місце зі 155 у Глобальному звіті з щастя за 2017 рік, опустившись на 9 пунктів у порівнянні з попереднім рейтингом.

Про це інформує УНІАН.

Як сьогодні повідомила консультант у сфері освіти, психолог, едуколог, соціальний підприємець Катерина Ясько, у рейтингу Україна опинилась між Ганою і Угандою, які посіли 131 та 133 місця відповідно.
Вона зазначила, що Глобальний звіт з щастя публікується щороку до Міжнародного дня щастя, яке відзначається сьогодні. Мета звіту – показати досягнення країн світу і окремих регіонів з точки зору їх здатності забезпечити своїм жителям щасливе життя, а також запропонувати методики, які зможуть допомогти державним, політичним та громадським діячам краще реагувати на потреби своїх громадян з метою підвищення їх добробуту.

«У міжнародному звіті з щастя за 2017 рік на першому місці ми бачимо Норвегію, яка покращила свої результати, і з четвертого місця перестрибнула на перше. На другому місці – Данія, далі ідуть Ісландія, Швейцарія, Фінляндія. Всі скандинавські країни увійшли до топ-10 найщасливіших країн світу. Що стосується ОАЕ, вони показують позитивну динаміку. В минулому році вони були на 28 місці, а зараз ми бачимо, що вони на 21. Україна сьогодні посідає 132 місце у міжнародному рейтингу щастя. Її сусідами стали Гана і Уганда», - розповіла Ясько.

За її словами, динаміка рейтингу України є негативною, оскільки у 2013 році Україна посіла 87 місце, у 2015 році – 111, опинившись між Іраном та Іраком, у 2016 році Україна опинилась на 123 місці між Кенією і Ганою.
У свою чергу засновник «Інституту вивчення щастя», президент «Української Бізнес Асоціації» Володимир Чеповий, таке місце України у рейтингу пояснив так: «Якщо не здійснюються мрії, то людина відчуває себе нещасливою. Чітко видно, що ми спускаємось вниз, і ми усвідомлюємо чому, бо економіка не йде, реформи не йдуть, очікування та надії не реалізовані. Просте формулювання щастя – коли здійснюються ваші позитивні мрії. Однак, у нас є впевненість і ми знаходимо в Україні свідомі бізнеси, які підтримують освіту, бо бізнес разом з освітою зможуть змінити на краще наш життєвий простір. У нас є величезний потенціал».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: