Закриття школи, «Синій кит»: Садового знову спіймали на брехні

125882

Головне управління Держпродспоживслужби у Львівській області не рекомендувало Львівській міській раді закрити навчання у школах міста Львова через начебто критичну ситуацію із вивозом ТПВ на території міста.

Про це пише «Справжня варта».

«Станом на 20 березня Головне управління Деожпродспоживслужби у Львівській області не направляло будь-які листи чи розпорядження на адресу Львівської міської ради щодо припинення роботи закладів освіти міста Львова у зв’язку із ситуацією, яка склалась із вивозом сміття у місті Львові», - повідомили у відомстві.

UPD: За оновленою інформацією, управління Держпродспроживслужби в м. Львові листом від 17 березня 2017 року повідомило міського голову про загрозу поширення збудників небезпечних інфекційних захворювань на об’єкти довкілля та виникнення спалахів захворювань серед населення, у зв’язку із ситуацією, що скалась в місті щодо вивезення та захоронення ТПВ.

Зазначимо, що сьогодні під час апаратної наради керуюча справами виконавчого комітету Львівської міської ради Марта Литвинюк повідомила про те, що станом на сьогодні на території міста Львова залишаються переповненими 413 контейнерів із сміттям.

Додамо, що Львівський міський голова Андрій Садовий у листі до голови обласної комісії з ТЕБ та НС Олега Синютки зазначає, що місто отримало висновки управління Держпродспоживслужби у Львівській області щодо «невідкладного вжиття заходів із забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення міста Львова».

«Також управління Держпродспоживслужби у місті Львові рекомендує вирішити питання про припинення навчального процесу у навчально-виховних закладах до вирішення питання вивезення ТПВ з території міста Львова», - йдеться у листі, який підписаний мером Львова Андрієм Садовим.

До речі, це не вперше, коли впіймали на маніпуляції фактами. Наприклад, 17 лютого Андрій Садовий у своєму традиційному відеозверненні застеріг батьків, про небезпечну гру в соцмережах серед підлітків, яка доводить дітей до самогубств.

«У Львові вже є перший випадок госпіталізації школярки, яка порізала собі вени, виконуючи завдання гри», – сказав Андрій Садовий.

Однак, як вже невдовзі з’ясувалося, в поліції про такий випадок.

«Жодних звернень до поліції з цього приводу не було. Принаймні всі відділи поліції міста це заперечують. Якби дитина різала собі вени, такі речі були зафіксовані у лікарні, а лікарі самі б про це повідомили у поліцію, – каже Світлана Добровольська, – Схоже, що міському голові доповіли неточну інформацію, а він хотів як краще і застерегти батьків».

Натомість в управлінні освіти ЛМР взагалі інтелігентно промовчали…

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: