Бюджету Львова достатньо, щоби навести лад, – Гройсман про проблему із сміттям

grossy_furer_2_650x410
Володимир Гройсман / РБК-Україна

Бюдету Львова, обсягом в 1 мільярд 800 мільйонів гривень достатньо, щоб створити полігон твердих побутових відходів і зробити рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища.

Таку заяву зробив Володимир Гройсман під час засідання Правління Асоціації міст України. Голова уряду прокоментував прохання про допомогу у вирішенні проблеми із сміттям, що надходять від міського голови Львова Андрія Садового.

«Дивно, що за 11 років, з того часу як ми з Андрієм Садовим прийшли працювати міськими головами, проблема досі не вирішена. Я мав такий виклик як міський голова Вінниці. Мені ніхто не допомагав, центральна влада мені не дала жодної копійки. Але ми зробили рекультивацію полігону, біогазову станцію, відповідні свердловини і сьогодні на муніципальному полігоні у Вінниці виробляється електроенергія», – заявив Гройсман.

Прем'єр-міністр вважає, що бюджету Львова 1 мільярд 800 мільйонів гривень достатньо, щоб створити полігон твердих побутових відходів і зробити рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища. Водночас він обіцяє надати будь-яку допомогу у вирішенні цього питання «24 години на добу».

Нагадаємо, у п'ятницю 17 березня Андрій Садовий заявив, що Львів перебуває на порозі екологічної катастрофи через маси сміття, що не вивозять із міста. Минулого тижня в обслуговуванні Львівській міській раді відмовив останній полігон в Україні – у Покровську Донецької області.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: