Моґеріні позначила зміни у стосунках між ЄС та США

1441901063_8d0e880186_o
США та ЄС / OpenDemocracy

Міністр закордонних справ Європейського Союзу Федеріка Моґеріні вважає, що Сполучені Штати Америки залишаються одним із головних партнерів Брюсселя. Водночас вона застережила Вашингтон щодо скорочення видатків на іноземну допомогу та міжнародну співпрацю.

Таку заяву чиновниця ЄС зробила в інтерв'ю CNN. Вона саме перебуває із візитом у Вашингтоні.

«Ми маємо спільний ґрунт: від економіки до безпеки. Наприклад, 80% усіх інвестицій, що надходять до США, йдуть із ЄС. Навіть після Brexit ЄС залишається найбільшим єдиним ринком для бізнесменів з усього світу, зокрема, американських. Але ми маємо різне бачення низки проблем», – пояснила Моґеріні.

Міністр закордонних справ ЄС говорить, що різницю у позиціях засвідчила зустріч Дональда Трампа та Ангели Меркель. Водночас вона наголосила, що головним меседжем американського Президента було: «Ми залишаємося партнерами».

«Якщо США збирається урізати бюджет на закордонну допомогу або міжнародну співпрацю, це матиме прямий вплив на безпеку самих американців. Коли ми інвестуємо у стабілізацію якоїсь країни або у вирішення гуманітарної кризи, ми працюємо на попередження нових конфліктів, радикалізації чи зростання кількості біженців. Сподіваюся, у Вашингтоні це розуміють. Але це моя позиція: урізати витрати чи ні – справа уряду США», – резюмувала Моґеріні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: