На Львівщині підприємство сплатить 320 тисяч гривень за недопуск інспектора Держпраці до перевірки

суд

До ГУ Держпраці у Львівській області надійшла ухвала Яворівського районного суду в рамках кримінального провадження по ст. 172 КК України про призначення проведення позапланової перевірки на ТзОВ «Еней» щодо додержання трудового законодавства, а також з питань укладення трудових відносин.

До ГУ Держпраці у Львівській області надійшла ухвала Яворівського районного суду в рамках кримінального провадження по ст. 172 КК України про призначення  проведення позапланової перевірки  на ТзОВ «Еней» щодо додержання трудового законодавства, а також з питань укладення трудових відносин.

На виконання рішення  суду інспектори ГУ Держпраці у Львівській області  спільно з оперуповноваженими Яворівського відділу поліції відвідали фактичне місце здійснення діяльності ТзОВ «Еней» з метою проведення перевірки. Однак,  товариство відмовило у допуску до проведення  перевірки, передає прес-служба відомства.

Відтак, 16 березня  ГУ Держпраці у Львівській області відповідно до ст. 265 КЗпП України за недопущення до проведення перевірки з питань оформлення трудових відносин винесено постанову про застосування штрафної санкції у стократному розмірі мінімальної заробітної плати – 320 тисяч гривень.

Зазначимо, що ГУ Держпраці для виконання покладених на нього завдань  має право безперешкодно проводити перевірки виробничих, службових, адміністративних приміщень та об’єктів виробництва фізичних та юридичних осіб, які використовують найману працю та у разі виявлення фіксувати факти порушення законодавства, нагляд та контроль за дотриманням якого віднесено до повноважень ГУ Держпраці.

Наголошуємо суб’єктам господарювання,  що інспектор ГУ Держпраці у Львівській області має право на проведення перевірки за наявності у нього службового посвідчення та направлення на перевірку. При цьому суб’єкти господарювання на вимогу інспектора  повинні надати необхідні для перевірки документи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: