Стрептококова інфекція може проявлятися дуже швидко і гостро, - фахівці

enterovirusnaya-infekciya

Основними симптомами захворювань, викликаних стрептококовою інфекцією, є озноб, головний біль, блювота, підвищена температура, гарячковий стан, свербіж, почервоніння шкіри. Сприйнятливість до стрептокока висока у всіх людей, але вища вона у дитячому і молодому віці.

Про це інформує Львівський міський відділ ДУ «Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України».

До захворювань, викликаних стрептококовою інфекцією, можна віднести такі недуги, як бешихове запалення (запаленої ділянки шкіри яскраво-червоного кольору), скарлатина, стрептодермія, абсцеси, фурункули, стрептококовий сепсис, ендокардит, остеомієліт.

Захворювання може проявлятися дуже швидко і гостро. Запалені ділянки шкіри мають підвищену температуру, набувають рожевого або темно-червоного відтінку. На поверхні можуть утворюватися дрібні, а також великі бульбашки. Через певний час вони можуть лопатися і покриватися кіркою.

Стрептококові захворювання частіше виникають восени і взимку. Основний шлях передачі стрептокока – повітряно-крапельний. Також можливий контактно-побутовий шлях передачі через брудні руки, забруднені предмети догляду за хворими. Проникнення в організм частіше відбувається через слизову оболонку дихальних шляхів (96-97%),  а також можливе зараження через пошкоджену шкіру або через пупкову ранку у новонароджених.

Підтвердити наявність бактерій можна за допомогою звичайного мазка з горла або уражених ділянок шкіри. Взятий матеріал досліджується в бактеріологічній лабораторії. При виявленні збудника захворювання проводять тест на чутливість до антибіотиків, щоб вибрати максимально ефективне лікування.

Щоб профілактувати захворювання, слід:

– унеможливити контакт із зараженими людьми або носити марлеві пов'язки;

– зміцнювати імунітет;

– дотримуватися правил особистої гігієни;

– вчасно прибирати в приміщенні;

– здорово і повноцінно харчуватися;

– своєчасно обробляти рани і мікротріщини.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: