Суд скасував два незаконних рішення ЛОР про передачу 39 тисяч гектарів землі

суд

За позовами органів прокуратури скасовано ще 2 незаконних рішення Львівської обласної ради про надання майже 39 тисяч га мисливських угідь.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

Зокрема, 20 березня поточного року господарським судом м. Києва задоволено позов Золочівської місцевої прокуратури до Львівської обласної ради, Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства, Перемишлянського районного товариства мисливців і рибалок «Лісівник» щодо законності надання та використання 13,3 тис га мисливських угідь, з яких 7,3 тис га польових, 5,9 тис га – лісових і 83,8 га водно - болотових угідь, що розміщені на землях 9 місцевих територіальних громад, 4 агропідприємств та 2 лісгоспів. Рішенням суду повністю задоволено позов місцевої прокуратури, визнано незаконним та скасовано рішення Львівської обласної ради яким надано вищевказані мисливські угіддя в користування Перемишлянського районного товариства мисливців та рибалок «Лісівник», а також - недійсним укладений на його підставі договір про умови ведення мисливського господарства.

Крім того, рішенням господарського суду м. Києва задоволено позовну заяву Городоцької місцевої прокуратури, подану з аналогічних підстав про визнання незаконним та скасування рішення Львівської обласної ради в частині надання в користування Мостиському товариству мисливців і рибалок у Львівській області 25,5 тисяч га мисливських угідь, терміном на 15 років, що розташовані на території 8 сільських рад. Вказаним судовим рішенням також визнано недійсним укладений на виконання рішення обласної ради договір між Львівським обласним управлінням лісового та мисливського господарства та згаданим товариством про умови ведення мисливського господарства.

Вищезазначені рішення Львівської обласної ради оскаржено через численні порушення вимог чинного законодавства, які були допущені під час їх прийняття.

Таким чином, завдяки втручанню прокуратури Львівської області, після набрання законної сили цих судових рішень, буде повернено з незаконного користування майже 39 тисяч га земель.

На даний час на розгляді в суді перебуває ще 2 позовні заяви органів прокуратури області з аналогічних питань.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: