Теракт у Лондоні: що відомо (оновлюється)

1490196065-4138
фото REUTERS

Сьогодні, близько 16.30 по київському часу в центрі Лондона сталася стрілянина, в результаті якої було поранено кількох людей.

Про це повідомляють ЗМІ із посиланнями на очевидців.

Ведемо текстову трансляцію інформації, яка відома на цю хвилину.

Близько 16.30 по Києву стався інцидент з аварією автомобіля та стріляниною.

 

 У залі парламенту почули постріли, засідання палати громад було призупинено через повідомлення про стрілянину. Sky News опублікував відео того, що відбувалося в будівлі. Як бачимо, усередині будівлі – безпечно.

Напад на поліцейських біля британського парламенту здійснив водій автомобіля, який перед тим наїхав на пішоходів на Вестмінстерському мосту. Про це повідомляє The Telegraph з посиланням на очевидців інциденту.

За їхніми словами, автомобіль врізався в огорожу на Вестмінстерському мосту, зачепивши при цьому пішоходів. При цьому не виключено, що водій міг здійснити навмисний наїзд на пішоходів. Після цього водій поїхав далі до будівлі парламенту і врізався в огорожу навколо нього.

17.00 Територію уже оточили правоохоронці. На місці інциденту була помічена людина із ножем, яка атакувала поліцейського. Також на місце прибув гелікоптер медичної служби, пораненим почали надавати допомогу. Рух на мості та біля будівлі парламенту - перекрито.

Фото Sky News‏

17.15 Поліція Британії застрелила чоловіка, що вчинив напад біля будівлі британського парламенту. Про це повідомив парламентарям голова Палати громад Девід Лідінгтон, повідомляє The Guardian.

17.32 Поліція повідомила, що кваліфікувала інцидент яке терористичний акт:

 

Люди обмінюються новинами про інцидент у мережі Твіттер з хешмегом: 

17.40 Поліція просить всіх очевидців, що мають фото та відео інциденту, звертатись до правоохоронців та передавати їм ці файли.

 

Газета Daily Mail оприлюднила імовірну карту, у якій послідовності і де стався інцидент.

 

18:00 The Guardian: Жоден терорист не потрапив до будівлі британського парламенту. Двоє були спіймані на Вестмінстерському мосту, один офіцер убитий.

18.10: Sky News повідомляє, що внаслідок інциденту, одна жінка загинула. Цю інформацію підтвердили у лікарні Св. Томаса.

 

18:30 Стало відомо про друге жертву теракту в центрі Лондона, - пише Daily Mail.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: