У Львові хочуть запровадити експериментальні дорожні знаки

b85c04187384893cf0e663958b0d21e1_L

На комісії інженерного господарства, транспорту, зв’язку та житлової політики ЛМР розглянули проект ухвали «Про затвердження у м. Львові експериментальних дорожніх знаків».

Як йдеться у пояснювальній записці, впродовж останнього часу державні стандарти щодо організації дорожнього руху залишились практично без змін. Разом з тим, транспортна інфраструктура м. Львова активно розвивається, відкриваються нові дошкільні навчальні заклади, школи, прокладаються велодоріжки та інш. Відтак з метою покращення безпеки дорожнього руху, захисту школярів, батьків з дітьми, велосипедистів пропонується проект ухвали щодо запровадження нових експериментальних дорожніх знаків.

Запропоновані знаки та таблички: «Діти на переході», «Місце для паркування автомобілів батьків з дітьми», «Напрямок руху на велодоріжці», «Вид небезпеки», «Для електромобілів» та «Крім електромобілів».

Як зазначив секретар комісії Олег Шмід, актуальними для міста є знаки «Діти на переході» або «Напрямок руху на велодоріжці».

«Державні будівельні норми, які регулюють будівництво велосипедних доріжок є дуже спрощеними. У них не вказано, що є різновиди доріжок: одинарні, подвійні. І коли автомобільний транспорт перетинає таку велодоріжку, водієві важливо знати, з якого боку очікувати велосипедиста. Так само  важливо для велосипедиста знати, які напрями руху є на цій велодоріжці.  Ці знаки не можуть змінювати правила дорожнього руху та впливати на ситуацію з трафіком, вони є не вказані, а лише попереджуючі».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: