Маленькій львів’янці провели унікальну операцію на хребті

dsc4777-a2c43d66eb96aecb41475631ff347910

В міській дитячій клінічній лікарні лікарі-ортопеди і нейрохірурги спільно з відомим польським ортопедом Кшиштофом Колтовським та київським нейрохірургом Андрієм Мизаком провели унікальну надскладну операцію з вирівнення осі хребта у 12-річної львів’янки.

Зараз дівчинка почувається добре, і вже самостійно може вставати і сидіти на ліжку.

Як розповіли в міській дитячій лікарні, дівчинка страждала від вродженої важкої форми сколіозу, і їй потрібне було термінове оперативне втручання. Пацієнтка вже була оперована два роки тому, але попередня металева система не витримала навантаження і зламалась. Прооперували пацієнтку 16 березня, усунувши стару систему і поставивши нову, за допомогою інплантантів вирівняли та зафіксували вісь хребта у природному положенні.

«Ця операція є доволі нестандартною. Треба було усунути негаразди пов’язані із першою операцію.Адже, дитина не могла два роки  навіть лягти на живіт. Це був період постійного болю. Тепер Настя  матиме рівну поставу, позбавиться  болей у спині і нічим не буде відрізнятись від своїх однолітків» - говорить нейрохірург Андрій Мизак.

«Після операції вирівняна вісь хребта, стабілізуюча система досить гарно функціонує. Дитина на даний час вже вертикалізована, самостійно може вставати і сидіти. В нашій клініці така операція проведена вперше, і вона належить до надзвичайно складних. Їх проводять лише у спеціалізованих ортопедичних інститутах в Києві та Харкові. Зазвичай вони тривають 6-12 годин, але нам вдалося зробити її до 4-х годин, оскільки це була повторна операція», - розповів дитячий нейрохірург лікарні Тарас Микитин.

Тепер 12-річна львів’янка матиме рівну поставу, позбавиться болю у спині і нічим не відрізнятиметься від однолітків.

Окрім того, під час візиту доктор Кшиштоф Колтовський з Університетської клініки Вроцлава оглянув 15 дітей з такими ж патологіями і вже відібрано пацієнтів на наступний етап операцій, проведення яких заплановане на початку літа.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: