Патрульні затримали п'яних мопедистів

У ніч з 22 на 23 березня патрульні затримали трьох водії мопедів, які порушували закон. Одному з них загрожує кримінальна відповідальність.

Про це інформує Патрульна поліція Львова.

На вулиці Кривоноса патрульні помітили водія, який керував мопедом без шолому, а також на транспортному засобі не було номерного знаку. Під час спілкування інспектори виявили у водія ознаки алкогольного сп‘яніння. Водій погодився пройти тест на алкотестері Drager, який показав 0,99 проміле. На 28-річного водія склали протокол за ст. 130 КУпАП - керування в стані алкогольного сп’яніння та винесли постанову за ч.2 ст.126 КУпАП – за відсутність необхідних документів для керування транспортним.

Ще один випадок з нетверезим водієм двоколісного стався тієї ж ночі на вулиці Володимира Великого. Патрульні виявили чоловіка, який намагався завести мопед. Патрульні підійшли до водія та виявили в нього ознаки сп’яніння. Чоловік почав нервувати та неадекватно себе поводити. Патрульні винесли на особу постанову за ст. 178 КУпАП – поява у громадському місці в п’яному вигляді. 26-річний водій запевнив, що за кермо не сяде.

А ось неповнолітньому водієві скутеру, якого зупинили на вулиці Богдана Хмельницького, загрожує кримінальна відповідальність. На двоколісному була відсутня передня фара,а також наявні пошкодження на самому транспортному засобі. Пасажир, який сидів на скутері попереду – лежав на кермі. Їх зупинили і виявили у водія наявні ознаки алкогольного сп’яніння. Документів він не надав та почав агресивно себе поводити. Патрульні прийняли рішення затримати чоловіка, який почав активно опиратися та завдав інспектору тілесних ушкоджень. 17-річного водія доставили до Галицького відділу поліції та викликали матір.

 

Перевірку на алкогольне сп‘яніння провели практично через дві години після зупинки, адже конфлікт затягнувся. Відтак, результат тесту показав негативний результат 0,18 проміле,що є в межах допустимої норми. На водія винесли постанову за ч. 2 ст. 126 – керування особою, яка не має права керування. Також, юнаку загрожує відповідальність передбачена ст. 342 ККУ – опір представникові влади під час виконання ним службових обов’язків.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: