У Києві застрелили колишнього депутата Держдуми, який свідчив проти Януковича

fT7sD69p-IwXEHboFsbxxQ

У Києві біля «Прем'єр Паласу» вбили екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова, який отримав українське громадянство.

Про це повідомив прес-секретар МВС Артем Шевченко.

Він також був свідком у справі про держзраду екс-президента України Віктора Януковича.

«Незважаючи на цю трагедію, Вороненков важливий свідок у справі про держзраду екс-президента Яуковича, він давав свідчення під присягу. Вони є зафіксованими письмово з його підписом і будуть використані в суді», — сказала Громадському Лариса Сарган, прес-секретар генпрокурора.

Відомо, що ще двоє людей поранено, повідомили в прес-службі столичної поліції.

Подія трапилася близько 11.30 на перехресті бульвару Тараса Шевченка і вулиці Пушкінській. Повідомлення про стрілянину надійшло до чергової частини столичної поліції від перехожих. На місці події працює слідчо-оперативна група, пише Сегодня.

Попередньо встановлено, що коли чоловік з охоронцем вийшли з готелю, невідомий відкрив вогонь. У результаті одна людина загинула, його охоронець отримав поранення, але при цьому поранив стрілка.

Подія зареєстрована. Поліція з'ясовує всі обставини. Пораненими чоловіками займаються лікарі. Охоронець і нападник знаходяться в медичних установах під охороною правоохоронців.

Нагадаємо, колишній депутат Державної думи РФ Денис Вороненков разом зі своєю дружиною перебралися до Києва, навіть не дочекавшись закінчення депутатських повноважень, де він прийняв українське громадянство.

Вороненков говорив, що в Росії неможливо себе продати чи щось відстоювати, оскільки ФСБ повністю все контролює і прибирає неугодних.

«Сьогодні політична система в Росії працює тільки на знищення всіх, хто в неї не вмонтований. Підміняти сенси і принципи. Порушується закон, права виборців. Ті, хто це робить, - вони і є справжні зрадники», - сказав Вороненков в лютому в інтерв'ю одному з видань.

Він також пояснив, чому вибрав саме Київ для нового місця проживання.

«Я поїхав, тому що просто не хочу більше жити у брехні і лицемірстві. І взагалі, я згоден з висловлюванням відомого актора, що Росія - некрофільська країна, де мертвих люблять більше, ніж живих. Повноваження у нас формально були до 4 грудня. Але ми вирішили не чекати терміну їх закінчення. Ми розглядали різні варіанти, але в силу менталітету, моїх коренів у Херсонській області і моєї позиції, яку я часто висловлював, вирішили переїхати до Києва. Україна моя друга країна. Я тут не відчуваю себе чужим, приїжджим. Україна бере всіх, хто в неї вірить. Є багато проблем, але є вектор розвитку, є дух свободи, є люди нормальні. Я вже громадянин України. 4 грудня закінчилися мої повноваження депутата Державної думи, а 6 грудня я став громадянином України. Перше , що ми побачили, приїхавши сюди, – люди добрі, нормальні, немає злих. З Києва не хочеться їхати. В Європі ти завжди будеш чужий», - розповів екс-депутат Держдуми РФ.

Вороненко також розповів, чим хотів би займатися в Україні.

«Насамперед, звичайно, я б хотів бути корисним країні з усім багажем знань, який у мене є. У Росії сьогодні такі, як я, не потрібні. Я зараз перебуваю в стадії переговорів. Спочатку я отримав громадянство, тому що, не будучи громадянином країни, складно претендувати на заняття будь-яких державних посад. Мені не потрібні привілеї, я буду намагатися знайти своє місце в житті, як все. Розумію, що буде важко, непросто. Але це і є свобода», – додав політик.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: