Львівщина налагоджує транскордонну співпрацю із країнами ЄС

Транскордонна співпраця, боротьба із тероризмом, подолання загроз національної безпеки на державному кордоні – про це сьогодні, 24 березня, говорили на засіданні регіонального круглого столу «Транскордонна співпраця: проблеми та шляхи її вирішення».

Серед учасників дискусії – заступник Генерального прокурора України – Головний військовий прокурор Анатолій Матіос, голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка, заступник голови Львівської обласної ради Володимир Гірняк, міжнародні експерти.

За словами Олега Синютки, сьогоднішня міжнародна конференція стала ще одним кроком до прийняття в Україні норм і стандартів Європейського Союзу.

«Транскордонне співробітництво є невід'ємним елементом економічного і соціального розвитку, яке дозволяє прикордонним регіонам ставати «точками з'єднання» інтегрованої Європи, - зазначив очільник Львівщини. - Дуже важливо у формі науково-практичної конференції обговорити всі речі, пов’язані із синхронізацією законодавства України та країн Європейського Союзу, і перейти до практичних кроків. Ми повинні будувати спільні  електронні сервіси і напрацьовувати нормативні документи».

Голова ОДА також наголосив, що однією із головних умов транскордонного співробітництва є добре функціонуючий кордон, який гарантує прикордонну безпеку і зводить до мінімуму транскордонну злочинність, забезпечуючи при цьому комфортний перетин кордону.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: