На Львівщині за минулу добу знищили 24 боєприпаси, ще 10 – виявили

IMG_7159

23 березня фахівцями піротехнічної групи 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України вилучено та знищено боєприпаси часів ІІ Світової війни.

22 артилерійських снарядів калібру 105 мм було виявлено в с. Боложинів Буського на узбіччі польової дороги, на відстані 150 м від житлових будинків.

105 мм артилерійський снаряд було виявлено в с. Жовтанці Кам’янка-Бузького району в полі, на відстані 1 500 м від житлових будинків.

45 мм артилерійський снаряд було виявлено району під час санітарної чистки колодязя в приватному господарстві на відстані 5 м від житлових будинків в с. Зубів Міст Кам’янка-Бузького району.

Всі боєприпаси знищено у встановленому порядку.

Водночас, 23 березня о 09:37 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення, що в с. Ланівка Стрийського району під час заготівлі лози в посадці, на відстані 2 000 м від житлових будинків, виявлено предмет ззовні схожий на артилерійський снаряд часів ІІ Світової війни.

Цього ж дня о 12:50 рятувальників надійшло повідомлення, що с. Пятничани Жидачівського району на пасовищі, на відстані 1 000 м від житлових будинків, виявлено предмет ззовні схожий на мінометну міну часів ІІ Світової війни.

О 15:33 надійшло повідомлення, що в с. Грушів Яворівського району в полі, на відстані 300 м від дороги, що веде до митного переходу, 600 м від житлових будинків,  виявлено 5 предметів ззовні схожих на артилерійські снаряди часів ІІ Світової війни.

О 15:50 надійшло повідомлення, що в с. Підгороднє Золочівського району на території приватного підприємства, на відстані 1 000 м від житлових будинків, виявлено 3 предмети ззовні схожих на артилерійські снаряди часів ІІ Світової війни.

По факту виявлення боєприпасів повідомлено правоохоронні органи та подано заявку до 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України на вилучення та знищення боєприпасів.

Зазначимо, що з початку року на території Львівської області було виявлено 241 вибухонебезпечний предмет в 54 місцях.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: