Нищук оголошує про створення Українського культурного фонду

145736

Міністр культури України Євген Нищук наголошує, що створення Українського культурного фонду є історичним кроком для української культури.

Про це він казав під час Години запитань до уряду в парламенті, передає УНІАН.

Нищук висловив думку, що створення Українського культурного фонду, «без перебільшення, є історичним кроком для української культури».
«Вперше держава створила відкрите джерело фінансування культурних та мистецьких проектів, підтримки мистецьких дебютів, у тому числі за рахунок надання грантів і стипендій. Вперше держава зробила крок для того, щоб урівняти в доступі до ресурсів культурно-мистецьких організацій бюджетного і небюджетного секторів», - сказав він.
Крім того, зауважив Нищук, вперше міністерство позбавиться непритаманних йому функцій розподілу коштів між гравцями культурного простору.

«Тепер, коли фонд став реальністю, можна чітко сказати: ми остаточно кладемо край радянському підходу, коли питання про фінансову підтримку культурних заходів з державного бюджету вирішувалося виключно в ручному режимі», - сказав міністр.
Він висловив упевненість, що завдяки фонду будуть підтримуватися «яскраві культурні та мистецькі проекти». «І звичайно, я розраховую, що для цього фонд матиме достатній бюджет», - додав Нищук.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: