Вбивця Вороненкова служив у Нацгвардії, – Геращенко

65_main

Вбивство Дениса Вороненкова було скоєно громадянином України Паршовим Павлом Олександровичем, 1988 року народження, уродженцем міста Севастополь, агентом російських спецслужб.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив народний депутат, радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

«За своє життя Павло Паршов ніколи офіційно не виїжджав за кордон України.

Але в лютому 2015 року перетнув кордон України, пройшовши пішки через один з КПП на кордоні з Білоруссю.

У Росії, де він перебував перед закиданням в Україну, він пройшов курс спеціального навчання в школі для диверсантів, створеної ще за часів сталінського НКВС.

Йому було поставлено завдання, проникнути в один з підрозділів Збройних Сил або Національної гвардії, бажано який має гучне ім'я в суспільній свідомості, і робити вигляд, що він звичайний солдат.

Здоровий, дужий юнак, громадянин України, успішно виконав завдання російських спецслужб і рік прослужив в одному з підрозділів Національної Гвардії.

У бойових діях участі не приймав.

Звільнився в серпні 2016 року.

Після чого чекав отримання команди діяти з Москви», – написав Антон Геращенко.

За його словами він отримав це завдання, забравши з собою в могилу Дениса Вороненкова.

Слідство перевіряє всі обставини підготовки і організації вбивства колишнього депутата Державної Думи, громадянина України Дениса Вороненкова. За минулі з моменту вбивства години слідству вже відомо багато, зазначив Геращенко.

«Жорсткого перегляду піддадуться критерії перевірки при прийомі в ЗСУ, Нацгвардії і інші силові структури України на предмет можливої ​​причетності до роботи на спецслужби РФ.

Оскільки невідомо поки ще, скільки таких Павлів Паршових заслані до нас за останні роки в українські спецслужби, поліцію, Національну гвардію, Збройні Сили, інші органи влади.

І скільки ще лиха вони можуть принести нашій багатостраждальній Україні, починаючи від терактів проти відомих журналістів і політиків, аж до диверсій на транспорті і військових об'єктах.

Але скоро ми це дізнаємося!» – написав нардеп.

Нагадаємо, учора в центрі Києва був застрелений колишній депутат Держдуми РФ Денис Вороненков, який нещодавно отримав українське громадянство і був свідком у справі колишнього президента Віктора Януковича.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: