Водіям сміттєвозів платять великі гроші за несанкціонований скид сміття

17457712_1853248518256264_4176991404992327297_n

Сьогодні у Буському районі були помічені дві фури із львівським сміттям. Вони поверталися з Дніпра. Водії зізналися, що несанкціонований скид сміття їм платять по 30 тисяч гривень за фуру.

Про це ІА Дивись.info повідомив депутат Львівської обласної ради Петро Жукровський.

Два сміттєвози були помічені у Красному, біля залізничного переїзду. Водії автомобілів розповіли, що сміття завантажують у Львові і везуть у напрямку Дніпра.

«Водій зізнався, що за несанкціоноване скидання сміття їм платять 30 тисяч гривень. Відомо, що машини прямували до Дніпра, але їх там завернули. Я не цікавився їхніми мотивами. Можливо, вони не хотіли цього робити, бо проїхали такий шмат дороги. Наскільки я зрозумів, вони отримують маршрут на Дніпро і їхні завдання – приїхати порожніми. За це отримують 30 тисяч гривень. Механізм цього незрозумілий», – розповів Петро Жукровський.

На місце події викликали поліцію.

«Зранку були правоохоронні органи, все задокументували. Всі документи, які в мене будуть за цим фактом, я спрямовую на тимчасову комісію, створену у Львівській обласній раді. Вона збиреться у понеділок. Так само я поросив Буську районну раду передати усі задокументовані факти на цю ж комісію. Голова комісії пообіцяв, що розгляне питання», – додав депутат облради.

Нагадаємо, влітку, коли Львів уклав угоду з Києвом на прийом сміття на сміттєспалювальний завод, за одну машину місто сплачувало 15 тисяч гривень. Щодня зі Львова до Києва виїжджало 12 машин по 20 тонн відходів.

Торік у грудні депутат Львівської міської ради Валерій Веремчук заявляв, що місто за рік витратило 122 мільйони гривень на вивезення сміття ТзОВ «Львівспецкомунтранс».

Згідно із звітом тимчасової комісії Львівської міської ради, комунальні підприємства, які вивозили сміття з житловий фонду у Львові протягом 2016 року, отримали 8 мільйонів 882 тисячі гривень відшкодування, а «Львівспецкомунтранс» – 118 мільйонів 246 тисяч гривень. Однак детального звіту про те, скільки ТПВ і куди було вивезено, досі нема.

Нагадаємо, у різних судах України розглядаються кримінальні справи через несанкціонований скид львівського сміття, зокрема у Сумській області. Більш детально читайте у статті «Як сміттям викачували гроші з львівського бюджету, або Ще одна афера з відходами».

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: